Uitdaging 11 De Liefde koestert

Hoe gaat het met de afgelopen 10 uitdagingen achter de rug. Merk je verandering in je omgang met je partner? Geef niet op, het eerste kwart van de uitdagingen heb je volbracht.

Nu vandaag op naar uitdaging 11 de Liefde Koestert.

In Efeziërs 5:28 staat het volgende:

Zo moeten mannen hun vrouw liefhebben, als hun eigen lichaam.

Het huwelijk lijkt tegenwoordig een op een auto. Je auto werkt niet zo goed meer je gaat naar de garage om hem na te laten kijken. De rekening valt erg tegen. Je hebt 2 opties:

1) Je spendeert al je spaargeld aan de auto zodat ie nog even mee kan.
2) Je ruilt je auto in voor een nieuwer model.

Welke optie zou jij kiezen?

Spendeer je alles wat je heb in je auto zodat ie weer goed wordt en nog jaren mee kan of ruil je hem in en koop je een nieuwere auto.

Raar voorbeeld misschien maar hoe vaak hoor je niet dat mensen de partner zat waren en een 'nieuwe'betere hebben gevonden.

Zou het niet veel meer reëel zijn dat je alles wat je hebt in je huwelijk steekt zodat het weer goed wordt en je tot de dood samen verder kunt?

Als je hand gebroken is doe je er toch ook alles aan om het te laten helen, je laat je hand toch ook niet gelijk van je arm af hakken.

Je partner is een deel van jezelf, je kan dat niet scheiden. In ieder geval niet zonder dat een van de twee erg gewond raakt. Nadat je JA zei tegen elkaar, ben je een niet twee maar een. een kan je niet delen zonder het te scheuren.



Een scheiding gaat nooit zonder emotionele schaden, je hebt alles met elkaar gedeeld. Je huis, je bed en zelfs je achternaam. Het meest intieme wat je kan delen met een partner heb je samen gedeeld.
Hoe moeilijk je huwelijk ook is of hoe zwaar je tijd samen is door wat voor reden dan ook onthoud, je bent getrouwd met een onvolmaakt mens.

Maar je blijft een. De tekst waar we vandaag mee begonnen geld natuurlijk ook voor de vrouw naar haar man toe.
Wat jij je partner aan doet doe je dus ook jezelf aan. Niemand wilt slecht zijn voor zichzelf . Dus ben je dat ook niet voor je partner.
Koester je partner, koester haar lichaam als of het je eigen lichaam is. Geef alles wat je hebt om te investeren in de ander en in jullie huwelijk.
Waardeer de ander, heb hem/haar lief met de Liefde van de Heer. Zoals de Heer jouw lief heeft.



De Uitdaging van deze week is:

Heeft je partner een behoefte die jij vandaag kunt vervullen? Kun je de boodschappen doen? Kun je hem of haar een tijdje masseren? Is er nog schoonmaakwerk waarbij jij zou kunnen helpen? 
Zoek een manier om je partner te laten weten:
'Ik koester je'. Doe het met Liefde en een glimlach.

Schrijf voor jezelf op Hoe je je partner hebt laten zien dat je hem of haar koestert?
Wat heb jij geleerd van deze ervaring?

Tot slot:

Jezus vroeg hem: 'Wat wilt u dat ik voor u doe?'
Marcus 10:51

Geen opmerkingen: